Konak Belediye Meclisi mayıs ayı ilk...

Konak Belediye Meclisi mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediyenin yenilenen kadrolarını açıkladı. Konak Belediyesi’nin yenilenerek güçlendiğini ifade den Başkan Mutlu şeffaf yönetim ilkesine de vurgu yaparak, “Sadece meclis üyelerine değil, Konak halkıyla verilerimizi paylaşacağız” dedi

Konak Belediye Meclisi mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediyenin yenilenen kadrolarını açıkladı. Konak Belediyesi’nin yenilenerek güçlendiğini ifade den Başkan Mutlu şeffaf yönetim ilkesine de vurgu yaparak, “Sadece meclis üyelerine değil, Konak halkıyla verilerimizi paylaşacağız” dedi

Konak Belediye Meclisi mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi
03 Mayıs 2024 - 09:21

Konak Belediye Meclisi mayıs ayı ilk toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun yönettiği oturumda yeni komisyonlar kuruldu. Mutlu, komisyonların önergelerinin oylanmasında şeffaf yönetim vurgusu yaparak, “Seçim bildirgemizde şeffaf yönetim anlayışı sergileyeceğimize yer vermiştik. Sadece meclis üyeleri değil, Konak halkıyla verilerimizi paylaşacağız. Göreve geleli bir ay oldu ve düzenleme yapıyoruz. Verilerin hızlı toplanması, rapor haline getirilmesi ve aylık olarak web sitemizde yayınlanması gündemde” dedi.
 
Başkan Mutlu belediyenin yenilenen bürokrat ve müdür kadrolarını da açıkladı. Konak Belediyesi’nde Ahmet Giliz, Naime Beyazıt, Simge Eldeniz Başkan Yardımcısı olurken, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fırat Soylu, İmar ve Şehircilik Müdürü Pelin Kurultay Uymaz, Kentsel Tasarım Müdürü Naime Beyazıt, Mali Hizmetler Müdürü Zuhal Geçitli, Muhtarlık İşleri Müdürü Sinan Toygun, Özel Kalem ve Destek hizmetleri Müdürü Cengiz Pamuk, Ruhsat ve Denetim Müdürü Hümeyra Çelebi, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Erdal Özkaya, Veteriner İşleri Müdürü Abidin Efdal Melli, Yapı Kontrol Müdürü Özgür Murat Ağar, Zabıta Müdürü Ali Balık oldu. Belediyenin şirketleri olan MERBEL Genel Müdürlüğüne Merbel Genel Müdürlüğüne Koray Ükünç, İZBEL Genel Müdürlüğüne ise Mustafa Burgaz geldi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle eşgüdüm için komisyonlar kuruldu. İleri Yaş Çalışmaları Komisyonu’na Erhan Kahraman, Çetin Taylanhan, Murat Yıldız, Alaaddin Kurt ve İsmail Özen; Sosyal Politikalar Komisyonu’na Behçet Emir, İlhan Yaman, Murat Arat, Birol Özkardeşler ve Taner Deniz; Kooperatifler ve Pazar Yerleri Komisyonu’na Birol Özkardeşler, Murat Yıldız, Murat Arat, Erhan Kahraman ve Hasan Uzunkaya üye seçildi. AK Parti’den istifa ederek MHP grubuna geçen Yusuf Çoban Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu, Ali Peynirci İnsan Hakları ve Emek Komisyonu üyeliği sürecek.
 
Başkan Mutlu’dan Gürçeşme’de hukuka uygunluk vurgusu
Komisyonlardan gelen raporlarda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan, Konak İlçesi, 1/1000 ölçekli Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonuna askı süresi içinde Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü TCDD 3. Bölge Müdürlüğü Emlak Servis Müdürlüğü’nün yaptığı itirazın uygun bulunmadığına dair önerge oyçokluğuyla kabul edildi. Başkan Mutlu, kararların ve uygulamaların hukuka uygun yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Gürçeşme planlarını önemsiyoruz. Yaptığımız incelemede en kolay dönüşüm alanı Gürçeşme ve Beştepeler’i görüyoruz. İsteğimiz Gürçeşme’nin zarar görmeden parselasyon sürecinin başlaması. Keşke İZBAN’a ortak olan kurumlar, 5 binlik planlar yapılırken birbirinden haberdar olabilselerdi. İZBAN’ın yapmak istediği bu plan uzun yıllardır konuşuluyor. Plana kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum. İZBAN’ı da rahatlatacak. Yasal olarak 5 bine aykırı 1 bini kabul edemeyiz. İptal konusu olur. Bu şekilde oylayalım ve 1/5000’in değişmesi için TCDD’nin Büyükşehir’e tekrar başvurmasını sağlayın. Biz hızlıca gidip Büyükşehir’deki yeni planlama ekibiyle görüşelim. 5 binden geçmesini destekleyelim. Arkadaşlarım 1/1000’i çalışmış, 5 bin değiştiği için bin de değişmek zorunda. Süreci olması gereken hukuki yolda bitirelim.”
 
Yeni bina inşaatında yolun kapanmaması için projeli önlem
Konak Belediyesi’nin Basmane’deki yeni binasının temel çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Mutlu, çalışmalarda yolun kapanmaması, iş makinelerinin kolay çalışması için proje yapıldığını belirterek, “Bina temel aşamasında. Yüklenici firma inşaatın kolayca sürmesi için proje değişikliği talep etti. Yolu kapatmamak ve iş makinelerinin kolay çalışmasıyla ilgili. İnşaat mühendisi statik müellifimizden rica ettik, proje yapacak. İhale kanunu değişiklikleri müelliflerimizin projelendirip yüklenicinin uymasını, bizim denetlememizi emrediyor. Statik müellifimiz projeye başladı” diye konuştu.
 
Dirençli bir Kemeraltı
Kemeraltı’ndaki tekstil deposunda çıkan yangınla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Mutlu, esnafın can güvenliğinin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Kemeraltı’nın bambaşka ele alınması gerekiyor. Sayın Vali’yle de görüştüm. O da Basmane ve Kemeraltı konusunda istekli. Seçim döneminde de bu konuya değindik. Dirençli Kemeraltı yaratmak gerekiyor. Geçtiğimiz günlerdeki yangın ilk sırada değil ikinci sırada oldu. Ama ikinci sıranın çatısındaki yangını söndürürken maalesef ilk sıra da nasibini aldı. Bir yandan insanlar çok mağdur, eşyaları ve bina ıslandı. Binaya girmekte sıkıntı olmadığını görmek için itfaiye raporlarını ve dayanıklılık testlerini istedik. Çünkü binaya can girecek. Ahşap çatılar çok ıslandı. Umarım en kısa zamanda rapor gelir ve esnafımız kaldığı yerden işine devam eder.”
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Logistech’i 24 bin kişi ziyaret etti
Logistech’i 24 bin kişi ziyaret etti
Kış spor okulları
Kış spor okulları