İş fikirleri Karşıyaka Kolektif’in...

İş fikirleri Karşıyaka Kolektif’in kuluçkasında büyüyor

Girişimciler, özgürce düşünebilmek, üretebilmek ve geliştirebilmek için buluşacak.

İş fikirleri Karşıyaka Kolektif’in kuluçkasında büyüyor

Girişimciler, özgürce düşünebilmek, üretebilmek ve geliştirebilmek için buluşacak.

İş fikirleri Karşıyaka Kolektif’in kuluçkasında büyüyor
26 Mart 2021 - 10:10

 
Karşıyaka Belediyesi’nin Girne Kültürpark içerisinde faaliyete geçirdiği Karşıyaka Kolektif, girişimci adaylarına hizmet vermeye başladı. İş fikri olanlara ortak çalışma ofisinden, finansmana erişim programlarına kadar pek çok alanda destek vermeyi hedefleyen merkeze, yaklaşık bir ayda toplam 38 başvuru yapıldı. İlk etapta Seçici Kurul tarafından 5 projeye onay verildi.
 
FİKRİN VAR, DESTEĞİN YOKSA...
Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi’nin, girişimci iş fikirlerinin geliştirilebilmesi için gerekli ortam ve hizmetleri sunduğunu anlatan Birim Sorumlusu Rafet Yacan “Bu merkez; iyi bir iş fikri olan ama rahatça çalışıp konsantre olabileceği bir ofise, kuvvetli bir internet hizmetine, eğitim ve mentörlük desteğine, deneyim paylaşımına veya kendisini doğru yönlendirecek uzmanlara ihtiyaç duyan insanlar için kuruldu. Yani burası ortam yaratan, buluşturan ve olanak sunan bir merkez. İyi bir iş fikrinin yeşerip can bulması için gereken altyapı ve üst yapıyı sunuyoruz. Zaman zaman yatırımcı buluşmaları da olacak. Karşıyaka Kolektif Girişimcileri, onlardan alacakları veriler ışığında projelerine yön verebilecekler. Bu da pazarlama şanslarını arttıracak” dedi.
 
ÖNCE KADIN VE GENÇLER
Rafet Yacan, Karşıyaka Kolektif’ten yararlanabilecek kişilerin profilini de şöyle çizdi: “Kadınlar ve gençler öncelikli olmak üzere, ‘Bir fikrim var’ diyen herkese kapımız açık. Yaş ve eğitim sınırlaması yok. Kendisi, çevresi ve toplumun geneli için değer yaratma vizyonu ve çabası olan, yaratıcı, açık fikirli, yenilikçi, rekabetçi, destekleyici ve sosyal etki odaklı çalışan girişimcileri merkezimize davet ediyoruz. Burası, ‘Benim iş fikrimi geliştirmem gerekli, pazarlama ayağım kuvvetli değil veya her şeyim hazır ama finansmana ulaşamıyorum’ diyenler için çözüm sağlayabilecek bir merkez. Biz direkt finans desteği sağlamayacağız ancak nereden hibe alabilecekleri, melek yatırımcıya nasıl ulaşabilecekleri gibi konularda destek vereceğiz. Yönlendirici, kolaylaştırıcı konumunda olacağız. Karşıyaka Kolektif’te, bir araya gelip iş birliği yaparak hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekleri, yeni hikayeler yazıp yeni ilişkiler kurabilecekleri, bütün taraflar için fayda yaratan işler üretebilecekleri bir ortam bulacaklar.”
 
ÖN KULUÇKA HİZMETİ
Karşıyaka Kolektif Koordinatörü Aslı Kuşakçı ise merkezin nasıl işlediğine, iş fikirlerinin kabul süreçlerine ve çalışma prensiplerine dair şunları kaydetti: “Bu merkezde iş fikri olan girişimcilere ‘ön kuluçka’ hizmeti veriyoruz. Fikirlerini ticarileştirmelerini sağlayacak bir yapı sunuyoruz. İki yıllık bir tema belirledik; ‘Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler’ olarak. Bu tema kapsamında üretilmiş tüm fikirlerle bize müracaat edebiliyorlar. Öncelikle iş insanları ve akademisyenlerden oluşan Seçici Kurulumuzun bir değerlendirmesi oluyor. Başvuruda bulunan aday girişimci, kurula pitch deck sunumu yapıyor. Ayda bir kez toplanan seçici kurul başvuruları değerlendiriyor, başvurusu kabul edilen aday girişimci ile ‘Kolektif Girişimci Sözleşmesi’ imzalanıyor ve mekan paydaşı olarak Karşıyaka Kolektif’teki yerini alıyor. Bu yapının bir parçası olarak burada çalışmalarına başlıyor. Ayrıca yine alanında uzman, önemli isimlerden oluşan bir Danışma Kurulumuz var. Onlar da ihtiyaç duydukları noktalarda girişimcilerimize destek verip yol gösteriyorlar.”
 
YERELDE KALKINMA
Kısa süre içinde merkeze oldukça nitelikli iş fikirleri geldiğini de ifade eden Kuşakçı “Büyük çoğunluğu gençlerden olmak üzere 38 başvuru geldi. Henüz açıklayamasak da aralarında çok güzel, yaratıcı, heyecanlandıran girişimler var. Hepsiyle görüşüyoruz, tanışıyoruz. Şimdilik 5 girişim onay aldı, toplam 12 kişiler. Buradan çok başarılı işler çıkacağına inanıyoruz. Temel hedeflerimizden biri de yerelde kalkınma... Burada kuluçkadan çıkacak güzel iş fikirleri Karşıyaka’da istihdam olanağına dönüşünce, biz de bu amacımıza ulaşmış olacağız. Karşıyaka Kolektif’e, girişimcilik ruhunu taşıyan herkesi bekliyoruz” diye konuştu.
 
KARŞIYAKA KOLEKTİF’TE NELER OLUYOR?
•        Açık çalışma ofisi hizmetleri (Co-working)
•        Girişimcilik eğitim ve mentörlük programları
•        Dijital kütüphane ve dijital ağ hizmetleri
•        Tematik girişimcilik programları
•        Proje ve iş geliştirme programları
•        Melek yatırımcı buluşmaları ve finansmana erişim programları
•        Deneyim paylaşım etkinlikleri, buluşmalar
•        Ağ/network geliştirme etkinlikleri ve programları
•        Yeni nesil topluluk (hackathon, ideathon, vs.) etkinlikleri
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Beklentilerin farkındayız
Beklentilerin farkındayız
Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti Basın Açıklaması
Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti Basın Açıklaması