Toplum, ekonomi ve çevre odaklı projeleriyle kentsel sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen Buca Belediyesi, Avrupa Konseyi'ne üye 47 ülke ile farklı ülkelerden yerel yetkililerin vatandaşlarla bir araya gelmek ve sorunlar hakkında etkileşimde bulunmak için halka açık etkinlikler düzenlediği Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’na katıldı. Belediye, 2021-2022’nin "Çevreyi korumak: yerel topluluklar harekete geçiyor” teması kapsamında gerçekleştirdiği projelerle 2. kez “Yılın Partner Şehri” unvanını almaya hak kazandı.
Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında 2021 yılı etkinliklerinin ve tecrübelerinin paylaşıldığı çevrim içi Yıllık Koordinasyon Toplantısı’na katılan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca’da yıl boyu gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgilendirme yaptı. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne teşekkürlerini ileten Başkan Kılıç, ''Buca Belediyesi Gönüllü Katılım Platformu aracılığı ile yerel yönetim olarak ilçemizde yaşayan bireylerin ve ilçemizdeki tüm paydaşların katılımıyla sürdürülebilir kalkınma amaçlarının yerelleştirilmesi ile sorunlarımıza çözüm üreterek, dirençli bir kent yaratmayı hedefliyoruz. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne bizi bu unvana layık gördükleri için teşekkürlerimi sunuyorum.'' diye konuştu.
Avrupa’dan partner şehir unvanı
Buca Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından koordine edilen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (European Local Democracy Week - ELDW) kapsamında 2. kez “Yılın Partner Şehri” unvanını almaya hak kazandı.
26 Şubat 2022 - 09:47
YORUMLAR