"Ege Bölgesinin en büyük ses kayıt stüdyosu"

EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Kayıt Stüdyosu baştan sona yenilendi. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı bünyesindeki ses kayıt stüdyosu, yenilenmiş haliyle Egeli öğrencilere, müzik topluluklarına, korolara ve orkestralara hizmet vermeye başladı.

Ege Bölgesinin en büyük alana sahip olma özelliğini taşıyan ses kayıt stüdyosu, üniversite öğrencilerinin uygulamalı derslerine de ev sahipliği yapıyor. İlk olarak 2006 yılında faaliyetlerine başlayan, pandemi dolayısıyla çalışmalarına ara verilen ses kayıt stüdyosu, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta’nın göreve gelmesiyle birlikte 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yenilendi.  Yeniden kullanıma sunulan stüdyo, konservatuvar öğrencilerine deneyim kazandırmaya devam ediyor.

Konservatuvar bünyesinde bulunan ses kayıt stüdyosunun yeniden açılmasına öncülük eden Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, “2003 yılında Öğr. Gör. Levent Uslu hocamızın tasarımıyla yapılmaya başlanan ses kayıt stüdyomuz, 2006 yılında faaliyete girdi. Pandemi sebebiyle stüdyonun kullanımına ara verilmesine karşın bizim yönetimimizle beraber, stüdyomuz yeniden hizmet vermeye başladı. Ses kayıt stüdyomuz, üst düzey ekipmanlara sahip. Aynı zamanda 3 farklı ses kayıt odası bulunuyor. Ege Bölgesinde en büyük fiziki alana sahip ses kayıt stüdyosu. Bu bağlamda üniversitemiz dışındaki büyük orkestra ve korolara da hizmet konusunda yardımlarımız olabiliyor. Ancak, önceliğimiz eğitim. Konservatuvar öğrencilerimizin stüdyo tecrübesi elde etmesi ana hedefimiz. Akabinde, dışarıdaki çalışmalara da açığız. Stüdyomuz, Öğr. Gör. Hakkı Balamir hocamızın yönetiminde çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

“Son teknoloji sistemlerden faydalanıyoruz”
Ses kayıt stüdyosunun yönetiminden sorumlu Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Öğr. Gör. Mehmet Hakkı Balamir, “Stüdyomuz, son teknoloji sistemlerden faydalanarak kuruldu. Ekipmanlarımız yeterli ve kaliteli. Yüz ölçümü bakımından büyük bir stüdyo olduğu için burada birçok profesyonel projeye ev sahipliği yaptık. Bunlardan bir tanesi de İzmir Senfoni Orkestrası’nın kaydıydı. Bu kayıtta 30-35 kadar müzisyen kapasitemizi kullandık. Öncelikle eğitim amaçlı kullandığımız, daha sonra ise dışarıya da hizmet veren bir stüdyomuz var. Ben de stüdyoyla beraber müzik teknolojileri derslerini öğrencilere vermeye gayret ediyorum” dedi.